Snabb leverans / Säkra betalningar / Enkla returer

CAST IRON OIL

  • 156.45 NOK

VÄL UNDERHÅLLEN GJUTJÄRN FUNGERAR LIKA BRA SOM DEN GJORDE FÖR 100 ÅR SEDAN NÄR DEN FÖRSTA GJORDES.


I lager.
Dela
Artikelnummer: 8
Leverantör: Walrus Oil

VÄL UNDERHÅLLEN GJUTJÄRN FUNGERAR LIKA BRA SOM DEN GJORDE FÖR 100 ÅR SEDAN NÄR DEN FÖRSTA GJORDES

Ett av de mest hållbara matlagningsverktygen som någonsin designats är gjutjärnsgrytan och kokkärlet. Med rätt skötsel kan den användas, missbrukas och föras vidare i många generationer. Gjutjärn som finns i antikaffärer kan också enkelt återställas och användas dagligen, vilket gör det både ekonomiskt och miljövänligt. Valrossolja Gjutjärnsolja är gjord av två enkla ingredienser: polymeriserande safflorolja och växthärledd vitamin E. Denna specifika variant av safflorolja är den mest idealiska oljan för gjutjärnsbehandling för dess höga rökpunkt och tunna viskositet, vilket gör att den kan penetrera metallen lättare och dess förmåga att bygga hållbara beläggningar över tid, även när den appliceras utan värme. Ingen annan polymeriserande olja har så hög rökpunkt som denna safflorolja.

Enkel applicering, applicera helt enkelt ett tunt lager på alla ytor efter att gjutjärnet har tvättats och torkats. Detta kommer att förhindra rost och stärka ytan när den används över tid.

För ny- eller restaureringsprojekt

Inte doftande

100 % livsmedelssäkra ingredienser

Projektidéer:

Nytt gjutjärnsunderhåll

Antik gjutjärnsrestaurering

Rekommendationer för värmebehandling:

Valrossolja Gjutjärnsolja är gjord med polymeriserande safflorolja. Eftersom den kan härda till gjutjärn även när den appliceras utan värme, kan den behandla gjutjärn utan extrem värme och lång behandlingstid. I de fallen tar det en timme eller mindre och inte mer än 230 grader Celsius att behandla gjutjärn med Walrus Oil Cast Iron Oil.

Steg för värmebehandling:

1. Rengör gjutjärn och ugn från matrester

Detta kommer att hjälpa till att förhindra för stor rök- och brandrisk.

2. Värm ugnen till 190 – 230 grader Celsius

205 är den mest idealiska temperaturen. Du kan se lätt rök mellan 218 – 230 grader. Värm INTE över 230 grader.

3. Applicera ett tunt lager gjutjärnsolja

Se till att det inte finns någon överflödig olja i pannan, ett tunt lager är allt som behövs. För mycket olja kan orsaka för mycket rök och droppande olja.

4. Värmebehandla gjutjärnet

När ugnen är helt uppvärmd, placera en gammal bakplåt på det nedre gallret för att fånga upp eventuell olja som kan droppa av gjutjärnet. Lägg den oljade gjutjärnsformen med sidan nedåt på mitten av gallret. Låt den behandlas mellan 30 minuter och 1 timme. Håll ugnsluckan lite öppet under värmebehandlingen. Övervaka noga för säkerhets skull.

5. Kyl ner

När önskad behandlingstid har passerat kan du helt enkelt stänga av ugnen och lämna gjutjärnet i ugnen, eller så kan du ta ut den och placera den på en värmsäker yta, till exempel en skärbräda av trä. Ytan kan kännas lite klibbig, i så fall, lägg på ett nytt lager gjutjärnsolja.

6. Underhåll

Applicera ett nytt lager gjutjärnsolja efter tillagning av mat och rengöring.

Upprepa steg 1 – 5 efter behov.